Zo bijzonder en intens. Jullie kindje is geboren.

Je raakt niet uitgekeken, dat lieve neusje, die prachtige lipjes en die schattige oogjes.

Jullie kindje is het allerbelangrijkst in je leven. Dit begint al voor de geboorte. Zodra jullie baby geboren is, wil je natuurlijk iedereen laten zien hoe mooi en volmaakt jullie baby is. Newborn fotografie richt zich (meestal) op een slapende baby tussen de 7 en 21 dagen oud. Dan slapen ze meestal nog vrij vast en de meeste baby’s kunnen dan nog in een foetus houding liggen. Het is verstandig om deze prachtige reportage al in te plannen tijdens  je zwangerschap. Zo kun je vervolgens even via een appje of mail laten weten dat je bevallen bent en afhankelijk hoe fit jij en jullie kleine kruimel zijn, plannen we een afspraak in. Deze periode van newborn is erg speciaal en heel kostbaar. Helaas is deze periode zo maar weer voorbij. Dus wacht niet.

Het is belangrijk om veel geduld te hebben. Jullie kindje bepaalt het tempo van de shoot.


Dit kan soms wel twee tot drie uur duren. Dit is ook de tijd die ik voor jullie reserveer. Tussendoor slaapt jullie baby. Er is ruimte om te verschonen, te knuffelen en te voeden.

Veiligheid, rust, warmte, hygiëne en het welzijn van jullie kindje is uiteraard het belangrijkste tijdens de fotoshoot.

Ontzettend fijn is om te beginnen met een voeding. Zodat jullie kruimel daarna ontspannen kan gaan slapen.

Vervolgens beginnen we met de fotoshoot. Tijdens de newbornshoot is er voor jullie als ouders de mogelijkheid om te genieten van een lekker bakje koffie of thee.

We kunnen als afsluiting van de fotoshoot ook een aantal gezinsportretten maken met de ouders en/of broertjes en zusjes. 

Voor de setting maak ik gebruik van leuke achtergronden, rieten manden, zachte dekentjes, mooie schalen, schattige haarbandjes, lieve mutsjes, stropdasjes en andere accessoires.

Jullie kleine kruimel zal terwijl hij of zij slaapt gefotografeerd worden in diverse decors/accessoires. Vaak slapen de kleintjes gewoon door maar mochten ze wakker worden, dan neem ik prachtige foto’s met de oogjes open of nemen we de tijd om de kleine weer in slaap te krijgen. 

De werkwijze

De Newborn fotohoot vindt plaats in mijn zolder fotostudio te Emmeloord. 

De investering voor een prachtige Newborn fotoshoot is €150,-. Dit is inclusief btw en inclusief nabewerking van de foto’s. Hierbij ontvang je 5 HD digitale fotobestanden gratis. Deze beelden zijn via jullie persoonlijke fotogalerij uit te kiezen.
Het volgen van mijn passie… Dat is precies de reden waarom ik fotografe ben geworden